Potpisaće kreditni aranžman

Bez autora
May 20 2012

Investiciono-razvojni fond Crne Gore (IRF) i Evropska investiciona banka (EIB) potpisaće kreditni aranžman u cilju finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća, kao i pružanja podrške projektu sanacije štete od poplava. Ministar finansija, Milorad Katnić se, drugog dana učešća na zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, sastao sa potpredsjednikom EIB-a zaduženim za sektor malih i srednjih preduzeca, Dariom Skanapjekom. Na sastanku je dogovoreno potpisivanje kreditnog aranžmana između IRF-a i EIB-a, u cilju finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća, kao i pružanja podrške projektu sanacije štete od poplava. Predstavnici EIB-a su, nakon što ih je Katnić informisao o bankarskom sektoru u Crnoj Gori, saopštili da su spremni da finansiraju lokalne banke, koje zadovoljavaju kriterijume te finansijske institucije.

Potpisaće kreditni aranžmanInvesticiono-razvojni fond Crne Gore (IRF) i Evropska investiciona banka (EIB) potpisaće kreditni aranžman u cilju finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća, kao i pružanja podrške projektu sanacije štete od poplava, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija, Milorad Katnić se, drugog dana učešća na zasijedanju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, sastao sa potpredsjednikom EIB-a zaduženim za sektor malih i srednjih preduzeca, Dariom Skanapjekom /Scannapieco/.

"Na sastanku je dogovoreno potpisivanje kreditnog aranžmana između IRF-a i EIB-a, u cilju finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća, kao i pružanja podrške projektu sanacije štete od poplava", navodi se u saopštenju.

Predstavnici EIB-a su, nakon što ih je Katnić informisao o bankarskom sektoru u Crnoj Gori, saopštili da su spremni da finansiraju lokalne banke, koje zadovoljavaju kriterijume te finansijske institucije.

"Oni su pokazali spremnost i za finansiranje projekta rehabilitacije puteva u Crnoj Gori, kao i interesovanje za podršku realizaciji energetskih projekata", naveli su iz Ministarstva.

Katnić se sastao i sa predstavnicima EBRD-a koji su saopštili da su spremni za intenziviranje saradnje, posebno kada je riječ o podršci razvoju malih i srednjih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik